Vännäs...

Jag undrar hur det står still uppe i "knoppen", när man kan ge sig på de redan utsatta i samhället !
Tänk om vi var tvungna av olika anledningar, att fly sitt land..Komma till en ny kultur, inte förstå språket, lämna sin familj, ja, det finns ju hur mycket som helst att skriva om..
Hur lätt kan det vara egentligen !
Och när dessa människor  sen kommer till sitt nya land,  där de skall försöka att finna någon trygghet i samhället med allt vad det innebär, ja, då blir de utsatta för  hot och  trakasserier.
Det är inte klokt !!!!
Det kändes så skönt när jag tittade på nyheterna igår och fick se att många människor var ute och demonstrerade mot dessa trakasserier !
Grrr....säger jag....

PEACE, LOVE AND UNDERSTANDING !!!!!

Jag är riktigt orolig...

Jag känner bara att jag måste få ur mig denna känsla över denna vanmakt, som jag känner över alla dessa ungdomar som bor här runt vår bygd, som inte har något arbete att gå till...
Ja, jag är riktigt jäkla orolig för alla dessa.....
Det måste vara en så ganska hopplös tillvaro,  otrygg, tråkig.
Självförtroendet kan inte bli det bästa och att alltid känna sig konstant fattig......jobbigt !
Alla vill vi ju ha ett arbete att gå till, att kunna få en inkomst varje månad, känna sig behövd i samhället...
Många är helt enkelt tvungna att bo hemma, för det finns inga andra alternativ, en del kanske inte har föräldrar eller har den möjligheten att kunna bo hemma. Ja, då kanske de får bo hos släktingar eller hos kompisar....
Tänka bara att VILJA kunna skaffa sig en familj, köpa ett hus,  eller bara att kunna unna sig lite semester..Ja det är ju helt otänkbart....  
Det börjar bli ett väldigt hårt samhälle vi lever i...
Hur skall vi göra för att kunna hjälpa till i samhället, för dessa människor? Hur skall vi göra för att ge dem en framtidstro ?
Jag ser och hör runt omkring mig denna leda och denna otrygghet som så många känner, ja, det blir som en slags förlamning inför framtiden....Jag tycker att det är otäckt ! 
Drogerna ökar, för att döva denna  vanmakt, döva denna otrygghet och då blir det droger som sista utvägen för att komma bort från det verkliga livet en stund....Så sorgligt !!!
Jag hoppas verkligen att politikerna inser att det måste göras en storsatsning för att komma till rätta med dessa problem, extra stöttning, hjälp, fånga upp alla dessa som sitter hemma på rummet och blir mer och mer deprimerade...

Tänk om många av de arbetslösa kunde, någon dag i veckan, få "rusta" upp här ute på gatorna, plantera blommor, räfsa, ja, göra snyggt på byn.. Det skulle vara något meningsfullt och vad mycket roligare oss alla som bor här och för det turister som kommer hit att ser att det är snyggt och fint omkring här..Höja intrycket !
Nu är fikarasten slut....hej så länge...

RSS 2.0